Search
Close this search box.

Nieuws Details

Inzameling slachtoffers aardbeving

We hebben met onze jongeren van jeugdcentrum De Gemeenschap een enorme hoeveelheid aan hulpgoederen ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië. Zoveel zelfs, dat we een ‘inzamelstop’ hebben moeten inlassen.

Het leed van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië raakte onze jongeren diep. We konden niet aanzien hoe we hier zo machteloos tegenover stonden dus probeerden we onze handen uit de mouwen. Nassim & Mohammed-Amine hebben besloten contact te leggen met een erkende hulporganisatie in Nederland.

Omdat er voor de mensen van Turkije el heel veel hulpacties werden georganiseerd, besloten wij om specifiek voor de slachtoffers in Syrië spullen in te zamelen. We legden daarom contact met een erkende hulporganisatie die specifiek in Syrië actief is en bestelden een container van zo’n 86 kubieke meter.

De respons voor deze actie was enorm. We lanceerde onze flyer en na twee uur hadden we een volledig lokaal volgestapeld met dozen en zakken.

Krantenartikel: https://www.hln.be/sint-niklaas/jeugdcentrum-zamelt-massa-hulpgoederen-in-voor-slachtoffers-aardbeving-na-twee-uur-al-volledig-lokaal-vol~aa301fea/